معرفی ۷ کتاب برای شروع کتابخوانی

معرفی ۷ کتاب برای شروع کتابخوانی

  • 26

معرفی ۷ کتاب برای شروع کتابخوانی

برای بسیاری از افراد، شروع کتابخوانی چندان آسان نیست. شاید شما نیز افراد زیادی را دیده باشید که قصد داشته‌ اند کتابخوانی را شروع کنند، اما موفق نشده‌ اند و به سرعت از آن منصرف شده‌ اند. این مشکلات می‌ تواند دلایل مختلفی داشته باشد. باید بدانید که خواندن کتاب و شروع کتابخوانی، هنری و مهارتی است که درست آن را باید یاد بگیرید تا بتوانید از خواندن لذت ببرید. ممکن است شما کتابی بسیار جذاب و مناسب را انتخاب کنید، اما آن کتاب برای شروع کتابخوانی مناسب نباشد و باعث شود که از خواندن آن منصرف شوید.

ممکن است در آن کتاب، اصطلاحات پیچیده‌ای وجود داشته باشد که شما با آن‌ها آشنا نیستید، یا سبک نوشتاری کتاب را نمی‌ فهمید. برخی از کتاب‌ ها مناسب برای شروع کتابخوانی هستند و خواندن آن‌ ها می‌تواند شما را به یک کتابخوان حرفه‌ ای تبدیل کند. شما باید قادر باشید به ژانر مورد علاقه‌ تان در کتابخوانی پی ببرید و نویسنده‌ های محبوبتان را بشناسید. با این حال، به طور کلی توصیه می‌ شود که برای شروع کتابخوانی به رمان‌ های کلاسیک مراجعه کنید. این آثار در سال‌ ها و دهه‌ های مختلف قرن هجدهم و نوزدهم نوشته شده‌ اند. و معمولاً سبک ساده و جذابی دارند. پس از خواندن این آثار، مطالعه کتاب‌ های فلسفی نیز می‌ تواند جالب باشد؛ زیرا آن‌ ها نیز کتاب‌ های مناسب و قابل خواندن هستند، اما باید به‌ ویژه توجه کنید که اگر زبان آن‌ ها پیچیده باشد، لذت کافی را نخواهید برد.

کتابخوانی را از کجا شروع کنیم؟

شروع کتابخوانی هم مانند شروع هر کار دیگری با میزانی از مقاومت ذهنی و اضطراب همراه است. مغز ما برای شروع هر کار جدیدی میزانی از استرس را تجربه می‌کند و برای عادت کردن به روند جدید لازم به تکرار آن هستیم. بسیاری از افراد کتابخوان، کتاب خواندن را از کودکی آغاز کرده‌اند.

اگر شما پدر یا مادر کودکی هستید بهتر است از همان آغاز او را با کتاب خواندن آشنا کنید. خوشبختانه کتاب‌های کودک بسیاری بر اساس گروه‌های سنی مختلف در بازار موجود است و حتی از لحظه تولد نیز می‌توانید کتاب‌های مخصوص نوزادان تهیه کنید!
اما اگر این شانس را نداشته‌اید که از کودکی با کتاب همراه باشید، هیچ‌وقت برای شروع دیر نیست! این جمله شاید کلیشه‌ای به نظر بیاید ولی واقعیتی همینقدر ساده است. هر لحظه که تصمیم به کتاب خواندن کنید می‌توانید آن را شروع کنید!
اما برای اینکه کتابخوانی را از مسیر درستی شروع کنید که  همچنان علاقه‌مند و مشتاق به کتاب‌ خواندن بمانید این راهنما برای شماست:

راهنمای شروع کتاب خواندن:

  •  یک فهرست پنج یا ده‌تایی از کتاب‌ها انتخاب کنید.
  •  برای تهیه این فهرست از سایت‌های کتاب و دوستان کتابخوانتان کمک بگیرید.
  •  با کتاب‌ های مشهورتر و ساده‌تر شروع کنید.
  •  کتابهایی با حجم متوسط و کمتر برای شروع بهتر هستند.
  •  خواندن کتاب‌های داستانی و ادبیات داستانی برای شروع انتخاب بهتری است چون ذهن‌تان را مشتاق نگه می‌دارد.
  •  دو یا سه کتاب را همزمان شروع کنید و حدود ده یا بیست صفحه از آن‌ها را تورق کنید و کتابی که بیشتر جذبتان کرده را نهایتا انتخاب کنید.
  •  برنامه روزانه‌ای برای کتاب خواندن داشته باشید، حتی خواندن یک صفحه در روز بهتر از هیچ‌چیز نخواندن است!
  •  به دوستان و آشنایانتان اعلام کنید فلان کتاب را شروع کرده‌اید، این موضوع موجب می‌ شود به برنامه‌ تان متعهد بمانید.
  •  با گروه‌ههای کتابخوانی همراه شوید، دسته‌ جمعی و در گروه کتاب خواندن امکان گفت‌ و گوی بیشتری درباره کتاب‌ها را فراهم می‌ نماید.

تکنیک‌ هایی برای انتخاب کتاب مناسب

ممکن است برایتان سوال پیش بیاید که چگونه کتابی را که درباره آن چیزی نخوانده‌اید، می‌توانید انتخاب کنید و از کجا می‌توانید بفهمید که آیا این کتاب برایتان مناسب خواهد بود یا خیر. در این قسمت با تکنیک‌‌هایی آشنا می‌شوید که در انتخاب کتاب یار‌ی‌تان خواهد کرد.

  • در ابتدا لازم است که پشت جلد کتاب و مقدمه آن را مطالعه کنید. معمولا نویسندگان بخش مهم و اساسی پیام اثرشان را  در این دو قسمت قرار می‌دهند. باید ببینید که می‌توانید با این بخش‌ها ارتباط برقرار کنید یا خیر.
  • معمولا در صفحه اول کتاب، به مشخصات مهم آن اشاره شده است و کتاب یک تقسیم بندی موضوعی مشخص دارد. زیرا ممکن است هنگامی که نام یک کتاب را می‌شنوید نتوانید تشخیص دهید که اثر فوق یک رمان است یا یک کتاب روان‌شناسی. این قسمت از کتاب می‌تواند به خوبی رده بندی موضوعی اثر را برایتان مشخص کند تا تصمیم بگیرید این کتاب را بخوانید یا خیر.
  • نام نویسنده و مترجم کتاب از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر با نویسنده یا مترجم کتاب از قبل آشنایی داشته باشید. انتخاب کتاب برایتان راحت‌تر خواهد بود.
  • توصیه می‌کنیم که حتما بخش فهرست کتاب را نگاهی بیاندازید. با خواندن فهرست کتاب می‌توانید به صورت جزئی‌تری از مباحث مطرح شده در کتاب اطلاعات به دست بیاورید. این روش برای مطالعه کتاب‌های فلسفی و روان‌شناسی مناسب‌تر است. زیرا معمولا رمان‌ها چنین فهرست تفصیلی‌ ای ندارند.
  • بعد از طی مراحل بالا به شما توصیه می‌کنیم که چند صفحه از متن کتاب را به صورت تصادفی و اتفاقی بخوانید تا ببینید می‌ توانید با آن ارتباط برقرار کنید یا خیر. اگر احساس کردید که متن کتاب شما را به خود جذب می نماید و برایتان سوال‌هایی ایجاد می‌کند، می‌توانید آن را خریداری کنید.

چرا برای شروع کتابخوانی بهتر است سراغ رمان‌ ها و آثار ادبی برجسته جهان برویم؟

کتاب‌های داستان به دلیل ساختار و طبیعت جذابی که دارند و قدرتی که برای جذب شما ایجاد می‌کنند، بسیار مناسب برای آغاز مطالعه هستند. مطالعه کتاب‌ها نیازمند زمان است و بنابراین انتخاب یک موضوع جذاب می‌تواند کتاب خواندن را به یک عادت تبدیل کند. در کتاب‌های داستان علاوه بر این، معمولاً به موضوعات سیاسی، فلسفی، اجتماعی و غیره اشاره می‌شود که می‌تواند به افزایش دانش شما در حوزه‌های مختلف کمک کند. در حال حاضر، رمان‌ها و آثار ادبی به عنوان دسته‌ای از کتاب‌ها، پرطرفدارترین هستند. در ادامه، با تعدادی از رمان‌های جذاب برای شروع کتابخوانی آشنا خواهیم شد.

توجه: به دلیل محدودیت دانش فعلی من که تا سال ۲۰۲۱ است، نمی‌توانم به رمان‌های خاصی در سال‌های بعد از آن اشاره کنم. اما می‌توانم با توصیه‌های عمومی و معروف آغاز کنم.

کتاب ۱۹۸۴

کتاب “۱۹۸۴” نوشتهٔ جورج اورول یکی از زیباترین کتاب‌ها برای شروع کتابخوانی است. این کتاب به طور روان و ساده نگارش شده و موضوعی که به آن می‌پردازد، جذابیت قابل توجه‌ای برای افراد مختلف دارد. در این کتاب، اورول یک نظام پادآرمانشهری را معرفی می‌کند که در آن زندگی همهٔ مردم تحت کنترل و نظارت یک دستگاه مرکزی است. در این نظام، هیچ استقلال عملی وجود ندارد و حریم شخصی و زندگی فردی انسان‌ها نادیده گرفته می‌شود.

این کتاب در سال ۱۹۴۹ نوشته شده است و بسیاری اعتقاد دارند که اورول در آن سعی می‌کند تا نظام سیاسی حاکم بر اتحاد جماهیر شوروی را مورد نقد قرار دهد. اورول خود یک نویسندهٔ سوسیالیست بود، اما نسبت به استیلای حزب کمونیست اتحاد جماهیر شوروی و رویکرد تمامیت‌خواهانهٔ آن حزب اعتراضات جدی‌ای داشت و نسبت به کیش شخصیت استالین نگرانی می‌کرد. پس از نوشتن کتاب‌هایی همچون “۱۹۸۴” و “قلعهٔ حیوانات”، اورول مورد انتقاد همفکرانش قرار گرفت و با تنهایی و طعنه‌های فراوانی مواجه شد. کتاب‌های اورول به عنوان آثاری تاثیرگذار در ادبیات انگلیسی-زبان شناخته می‌شوند.

کتاب رنج‌ های ورتر جوان

کتاب “رنج‌های ورتر جوان” اثری است که می‌توان آن را نخستین رمان تراژیک مدرن دانست. این کتاب در سال ۱۷۷۴ توسط یوهان ولفگانگ گوته، شاعر، نویسنده و اندیشمند بزرگ آلمانی منتشر شد. این اثر به لحاظ مهمی نیز قابل توجه است، زیرا نویسنده در آن سعی می‌کند با چالش دادن به نوعی فکر قدیمی مبارزه کند. بسیاری این کتاب را بزرگ‌ترین موفقیت ادبی گوته می‌دانند و برخی می‌گویند که ناپلئون امپراتور فرانسه هفت بار آن را خوانده است.

“رنج‌های ورتر جوان” یک داستان عاشقانه است و بیشتر حکایت‌های این داستان در نامه‌هایی که ورتر به دوستش می‌نویسد، روایت شده است. ورتر، یک جوان عاشق پیشه، به زنی علاقه‌مند می‌شود که نامزد دارد. او در عین حال احساس گناه می‌کند و با تضاد این دو حس مواجه می‌شود که برای ورتر رویدادهای بدی رخ می‌دهد و داستان را به شکلی خاص و منحصر به فرد تغییر می‌دهد.

پس از چاپ و منتشر شدن، “رنج‌های ورتر جوان” مورد نقد کشیش‌ها قرار گرفت زیرا آن‌ها معتقد بودند که این کتاب به پایان دادن خودخواسته به زندگی تشویق می‌کند. با این حال، می‌توان گفت که این رمان می‌تواند برای شروع مطالعه ادبیات آلمانی مناسب باشد. لحن و زبان حاکم بر ادبیات آلمانی نسبت به ادبیات انگلیسی دارای پیچیدگی‌های بیشتری است.

کتاب بیچارگان

کتاب بیچارگان می‌تواند اثر خوبی برای شروع مطالعه ادبیات روسی باشد. این کتاب توسط فئودور داستایوفسکی نوشته شده است و اولین رمان این نویسنده محسوب می‌شود که در سال ۱۸۴۶ نوشته شده است. کتاب فوق به صورت نامه نگاری میان دو تن روایت می‌شود. یکی از آن‌ها دختری جوان و دیگری مردی الکلی از خویشاوندان دختر است که در دو مجتمع نزدیک هم زندگی می‌کنند اما به دلیل آن‌که از تهمت زدن همسایگان نگران هستند ترجیح می‌دهند با یکدیگر نامه نگاری کنند. نام دیگر این کتاب مردم فقیر است. و آن‌گونه که نام کتاب نشان می‌دهد کمتر اتفاق خوب و خوشایندی در این داستان رخ می‌دهد.

در این رمان به انسان‌های بیچاره‌تری از دو شخصیت اصلی داستان نیز وجود دارند که با وجود آن که پول خرید غذا ندارند از خواندن کتاب افل نمی‌شوند. وضعیت اسفبار شخصیت‌های داستان می‌توانند به خوبی خوانندگان را متاثر کنند. این اثر توانایی بالایی در نشان دادن فاصله طبقاتی موجود در جامعه روسیه دارد.

کتاب مردی به نام اوه

پس از آشنایی با آثار کلاسیک ادبیات انگلیسی، آلمانی و روسی بهتر است به سراغ ادبیات معاصر برویم. کتاب مردی به نام اوه نوشته نویسنده برجسته سوئدی فردریک بکمن است این کتاب توسط نشر نون و به ترجمه الناز فرحناکیان به فارسی ترجمه شده است. اثر فوق لحنی طنز و بامزه دارد  ولی در عین حال داستانی تراژیک  و غمناک محسوب می‌شود.

این کتاب داستان زندگی انسانی میانسال و ۵۹ ساله است که از محل کارش اخراج شده و به علت فوت همسرش به انسانی خشن و بداخلاق تبدیل شده است. او امروزه به عنوان مدیر محله‌شان فعالیت می‌ کند. و به سختگیری نسبت به ساکنان این محیط، شهرت دارد. کتاب فوق تلاش می‌کند تا مناسبات حاکم بر دنیای مدرن را با نگاهی طنزآمیز مورد نقد و سرزنش قرار دهد.

بسیاری از منتقدان باور دارند که این کتاب به دلیل پایان بندی جذاب، شخصیت‌ های واقعی و سیر داستانی مناسب توانسته است که با چنین استقبالی مواجه شود. کتاب فوق تاکنون به سی زبان گوناگون منتشر شده است و از آن یک فیلم سینمایی نیز ساخته شده است.

جهت مطالعه ادامه مطلب کلیک کنید





می پسندم نمی پسندم
نظرات()

مطالب مرتبط


بخش نظرات این مطلب



برای دیدن نظرات بیشتر روی شماره صفحات در زیر کلیک کنید

نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:







ورود کاربران

ورود کاربران

    نام کاربری
    رمز عبور

    » رمز عبور را فراموش کردم ؟
    عضويت سريع

    عضويت سريع

      نام کاربری
      رمز عبور
      تکرار رمز
      ایمیل
      کد تصویری
      چت باکس

      چت باکس


        نام :
        وب :
        پیام :
        2+2=:
        (Refresh)
        پشتيباني آنلاين

        پشتيباني آنلاين

          پشتيباني آنلاين
          آمار

          آمار

            آمار مطالب آمار مطالب
            کل مطالب کل مطالب : 1290
            کل نظرات کل نظرات : 0
            آمار کاربران آمار کاربران
            افراد آنلاین افراد آنلاین : 1
            تعداد اعضا تعداد اعضا : 0

            آمار بازدیدآمار بازدید
            بازدید امروز بازدید امروز : 3462
            بازدید دیروز بازدید دیروز : 104
            ورودی امروز گوگل ورودی امروز گوگل : 346
            ورودی گوگل دیروز ورودی گوگل دیروز : 10
            آي پي امروز آي پي امروز : 1154
            آي پي ديروز آي پي ديروز : 35
            بازدید هفته بازدید هفته : 3618
            بازدید ماه بازدید ماه : 3627
            بازدید سال بازدید سال : 13303
            بازدید کلی بازدید کلی : 40724

            اطلاعات شما اطلاعات شما
            آی پی آی پی : 18.191.102.140
            مرورگر مرورگر :
            سیستم عامل سیستم عامل :
            تاریخ امروز امروز :
            تبادل لینک هوشمند

            تبادل لینک هوشمند

              تبادل لینک هوشمند

              برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان شرکت طراحی سایت و سئو تبریز وبسایت و آدرس tabrizwebsite.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






              خبرنامه

              خبرنامه

                براي اطلاع از آپيدت شدن سایت در خبرنامه سایت عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



                آخرین نطرات کاربران

                آخرین نطرات کاربران

                  درباره ما

                    شرکت طراحی سایت و سئو تبریز وبسایت
                    خوش آمدید

                  کلیه ی حقوق مادی و معنوی سایت مربوط به شرکت طراحی سایت و سئو تبریز وبسایت بوده و کپی برداری از آن با ذکر منبع بلامانع می باشد.
                  قالب طراحی شده توسط: تک دیزاین و سئو و ترجمه شده و انتشار توسط: قالب گراف